Je bekijkt nu Ben vliegt met pretoogjes boven woonplaats Bennekom

Ben vliegt met pretoogjes boven woonplaats Bennekom

Ben van Wieringen is 67 jaar en woont bij Philadelphia Zorg in Bennekom. Ben heeft een verstandelijke beperking en een agressieve vorm van Parkinson. “Zijn wereld is de laatste jaren erg klein geworden. Hij zou heel graag een rondvlucht willen maken in een vliegtuigje boven zijn woonplaats Bennekom. Ik gun hem nog één speciale dag.” Aldus zijn nicht Marjan.

Ben is een echte daredevil. Hij durft gewoon alles als het maar hard gaat. Hij is gek op auto’s en Feyenoord, maar het allerliefst wilde hij een keer vliegen. In de weken voor de wensdag belde hij twee keer per dag naar zijn zussen om te vragen wanneer het zou gaan gebeuren. Op zondagochtend 6 mei was het dan eindelijk zover! Wensvervullers Helena en Wesley haalden Ben thuis op en vertrokken naar het Novotel in Eindhoven. Hier stond zijn familie hem op te wachten. Zij wilden deze dag van Ben immers niet missen. Het gezelschap kreeg hier een laat ontbijt aangeboden.

Piloot Harry van Vreede was met zijn BMW Cabrio naar Eindhoven gekomen. Ben was dolenthousiast toen hij met Harry mocht meerijden naar het vliegveld. Om half één was het zover: Ben nam plaats op de stoel van de copiloot. Zus Marja en wensvervuller Helena kropen achterin. Op 300 meter hoogte met een snelheid van 180 kilometer per uur vlogen ze naar Bennekom waar ze drie rondjes hebben gevlogen. De medebewoners van Woonlocatie De Breehof hebben zelfs in de tuin naar Ben staan zwaaien!

Nicht Marjan vertelt: “Ben was veel alerter dan dat hij lang is geweest en ook de pretoogjes waarmee hij alles in zich opnam, waren lang geleden! Het was dus echt een geslaagde dag! Helena en Wesley ontzettend bedankt voor jullie hulp en bijdrage aan deze dag! En natuurlijk onze dank aan Wensstichting SHAMAJO die deze dag mogelijk heeft gemaakt!”

Wensstichting SHAMAJO bedankt piloot Harry van Vreede, Novotel Eindhoven en Vliegbasis Eindhoven voor het mede mogelijk maken van deze bijzondere wensdag voor Ben.

Benieuwd naar onze andere activiteiten voor (meervoudig) gehandicapten

Wendy Leemburg

"Geweldig om deel uit te maken van deze bijzondere stichting en iets te kunnen betekenen in het leven van onze VIP's." Communicatiemedewerker

Geef een reactie