droomwens duchenne dierentuin rolstoel

Een gezellig dagje weg vanzelfsprekend?

Een gezellig dagje weg met je zoon of dochter is voor velen vanzelfsprekend. Sonja uit Alblasserdam gaat regelmatig met haar zoontje op pad. Ze genieten samen van een mooie speeltuin, het zwembad of een dagje winkelen. Bij Sonja in de straat woont Thomas. Thomas is 21 jaar en heeft de ziekte van Duchenne. Door de spierdystrofie kan hij niet lopen of staan en is hij rolstoelgebonden. Voor hem is een dagje weg niet vanzelfsprekend. 

Sonja vertelt: “Thomas wenst ons altijd veel plezier als we op pad gaan. Door zijn ziekte gaat hij zelf niet vaak weg en bovendien heeft het gezin niet veel te besteden. Ik wens hem ook een leuke dag voor hemzelf. Een bezoek aan het DinoPark in Dierenpark Amersfoort zou hij geweldig vinden.” Wensvervullers Jan en Helena gingen aan de slag en op zondag 3 juni kon ook Thomas een gezellig dagje weg samen met zijn moeder. Natuurlijk werd hij uitgezwaaid door Sonja en haar zoontje die hem heel veel plezier wensten.

Een gesponsorde rolstoelbus van Stichting Waardeburgh bracht het gezelschap naar Dierenpark Amersfoort. Daar aangekomen scheurde Thomas eerst een tijd rond met zijn rolstoel. Hij was zo enthousiast dat hij niet wist wat hij als eerste wilde zien. Het volgen van de route ‘Mis Niks’ bleek een goede oplossing. Tussendoor werd er natuurlijk gezellig gepicknickt en gesnoept, mogelijk gemaakt door Edwin Smulders Catering en supermarkt Dirk van den Broek uit Alblasserdam. De dag werd afgesloten met een bezoekje aan de McDonald’s in Huis ter Heide. Weer thuis liet Thomas trots alle foto’s zien aan zijn vader Peter.

Het gezin geniet nog steeds na van de leuke dag in het DinoPark. Wensstichting SHAMAJO is blij dat Thomas heeft genoten van een gezellig dagje weg en bedankt iedereen die hieraan heeft bijgedragen: wensvervullers Jan en Helena, Dierenpark Amersfoort, Stichting Waardeburgh, Edwin Smulders Catering & Verhuur, Dirk van den Broek Alblasserdam en McDonald’s Huis ter Heide.

De ziekte van Duchenne of spierdystrofie van Duchenne (DMD) is een aangeboren en erfelijke vorm van spierdystrofie. De ziekte treft voornamelijk mannen. De ziekte wordt veroorzaakt door de afwezigheid van het eiwit dystrofine in de spiercel. Hierdoor functioneren de spieren niet zoals het zou moeten en is er sprake van een verminderde spierkracht. Twee broers van Thomas zijn reeds overleden aan dezelfde ziekte.

Bekijk hieronder de foto’s van de wensdag.

Hoe kan ik een droomwens aanvragen?

Wendy Leemburg

"Geweldig om deel uit te maken van deze bijzondere stichting en iets te kunnen betekenen in het leven van onze VIP's." Communicatiemedewerker

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. Hans Maat

    Ik vond het ook een eer om zijn wens te vervullen als chauffeur van de rolstoelbus beschikbaar gesteld door de stichting waardeburgh.

    1. Wendy Leemburg

      Nogmaals heel erg bedankt voor je bijdrage aan deze wensdag!

Geef een reactie