SHAMAJO-Cruise 2019

En dan mag je plaatsnemen op een varend monument…

Twee partyboten, negen particulieren jachten én een varend monument. Zo zag dit jaar de SHAMAJO-Cruise eruit. In totaal gingen meer dan 350 personen mee, waaronder bijna 200 VIP’s.

Op woensdagochtend 19 juni verzamelden alle VIP’s, ouders en begeleiders bij Van Gent Watersport in Kerkdriel. Een flinke onweersbui verstoorde even de rust, maar gelukkig kon iedereen schuilen in de grote, stevige tent. Terwijl de regen met bakken uit de hemel viel, klonken in de tent liedjes als “Jij krijgt die lach niet van mijn gezicht” en “Fiësta op Ibiza”. Bij SHAMAJO is het namelijk altijd een feestje.

Na het openingswoord door voorzitter Jan Kregting en wethouder Jan Hein de Vreede, deelden de vrijwilligers de reddingsvesten uit en ging iedereen in de haven op zoek naar de juiste boot. Inmiddels was het droog en kwam het zonnetje tevoorschijn. Een groep van 10 VIP’s, vier begeleiders en drie vrijwilligers mocht plaatsnemen op ‘De Victor’, een grote motorsleepboot uit 1941. Schippers Wim en Gerrit vertelden trots dat deze boot in de oorlog heeft gevaren met militairen. “Voorop stond een grote mitrailleur. Nu is het een varend monument en alleen nog geschikt voor recreatie.”

Tijdens de tocht naar Heusden werden enthousiaste verhalen verteld door de VIP’s. “Bij de dagbesteding maak ik kussens en ik kan ook borduren.” “Ik neem straks een pannenkoek met spek met een lekker pilsje erbij, dat mag toch wel hè?” Na een tijdje durfden enkele VIP’s een kijkje te gaan nemen in de stuurhut. Op de vraag of ze even wilden sturen, aarzelden ze geen moment. Maar dan wel met de kapiteinspet op, anders is het niet echt.

Wensstichting SHAMAJO bedankt Van Gent Watersport, Waterfeesten.nl, De Pannekoekenbakker Heusden, Ambassadeur Danny Smoorenburg, Reddingsbrigade Oss, Bistro In Petto, Wethouder Jan Hein de Vreede, schippers, vrijwilligers en iedereen die de SHAMAJO-Cruise 2019 mede mogelijk heeft gemaakt.

Wendy Leemburg

"Geweldig om deel uit te maken van deze bijzondere stichting en iets te kunnen betekenen in het leven van onze VIP's." Communicatiemedewerker

Geef een reactie