Hartenwens politie

Manar wil bij de politie

Op zondag 28 augustus was het eindelijk zo ver. Manar haar grote hartenwens gaat uitkomen. Zij wil ontzettend graag in een politiewagen meerijden terwijl deze de achtervolging inzet. Om 13:45 staan de twee wensvervullers Sander en Helena voor de deur. Via haar spraakcomputer laat Manar weten dat ze er vandaag enorm veel zin in heeft, maar het wel spannend vindt. Vader Hamid en zusje Noor gaan ook mee want die willen dit niet missen. Dan moeten we gauw de auto in, om naar het politiebureau te gaan.

Rondleiding door het politiebureau

Wijkagent Arie Spruijt staat Manar buiten al op te wachten. Manar krijgt eerst een rondleiding in het bureau. Manar gaat door het control center beneden naar de lift. Hier lopen we snel doorheen want de agenten zijn daar druk aan het werk. Dan gaat Manar naar de bovenste verdieping. Hier is nog een cellenblok, het zijn kleine kamers met een bed, wc en een vaste stoel en een hele dikke deur. Op dezelfde gang zijn ook de verhoorkamers. Daarna mag ze de briefingruimte in. Ook vertelde wijkagent Arie over zijn uniform en wapenstok.

Met hoge snelheid

Buiten, op de binnenplaats, stonden de politieauto’s. Manar mocht kiezen tussen een gewone politiewagen of een politiebus. Het werd de politiebus. Vader tilde Manar in de bus op de achterbank in het midden, zodat Noor en Hamid naast haar konden zitten. En Manar goed tussen de voorstoelen naar buiten kon kijken. En daar gingen ze door de poort naar de weg. Met hoge snelheid reden ze weg. Manar zat te stralen! Ook nog even de snelweg op en wat ging dat hard. De auto’s gingen netjes aan de kant zoals dat hoort. Hamid wilde weten hoe je bij de politie kon komen werken. Waarop Manar aangaf dat ze dat wel heel gaaf zou vinden. Ze vond het jammer dat het achter de rug was. Maar ze gaat nu genieten van de verhalen die ze kan vertellen en van de foto’s die gemaakt zijn. Met een glimlach van oor tot oor. Manar was aangemeld door haar 2 tantes Hasna en Ikram omdat Manar al veel heeft meegemaakt qua ziekenhuisbezoeken. En ook de coronajaren met alle beperkingen maakten het zwaar voor Manar. Maar ze blijft sterk en positief. Ze ondergaat het geduldig en probeert veel met anderen rekening te houden. Wensstichting SHAMAJO bedankt Politie Amersfoort voor het mede tot stand laten komen van deze hartenwens!

Wendy Leemburg

"Geweldig om deel uit te maken van deze bijzondere stichting en iets te kunnen betekenen in het leven van onze VIP's." Communicatiemedewerker

Geef een reactie