Je bekijkt nu Meet and greet met Nick en Simon voor drie VIP’s

Meet and greet met Nick en Simon voor drie VIP’s

Het is dinsdagmiddag 13 februari. Met vier wensvervullers zijn we aanwezig bij Je Theetafel in Veenendaal. Door de gezellige sfeer van deze knusse tearoom en de gastvrijheid van eigenaresse Jorina voelen we ons direct thuis. De wensdag wordt nog even doorgesproken. Alles moet immers tot in de puntjes geregeld zijn voor onze drie VIP’s.

Klokslag vijf uur komt Ineke (27) binnen met haar vader Wim en oud-begeleidster Claudia. Ineke woont bij ’s Heeren Loo in Tiel. In het begin is ze nog een beetje onwennig, maar al snel vertelt ze enthousiast over haar werk bij Het Toverbaltheater en laat ze trots wat foto’s zien op haar telefoon. Ook enkele carnavalsfoto’s komen voorbij. Haar t-shirt met foto van Nick en Simon verraadt dat ze groot fan is van de twee Volendammers. Op onze vraag wie ze nou het leukst vindt, antwoordt ze resoluut: “Eerst vond ik Simon het leukst, maar ik heb gehoord dat hij een kale plek heeft onder zijn staartje, dus nu is het Nick geworden.” Glimlachend kijken we elkaar aan. Het belooft een gezellige avond te worden.

Even later komt Kiki (26) binnen met haar drie begeleidsters Marjolein, Loes en Jolein. Kiki woont bij Pluryn in Berg en Dal. Ze kan niet praten, maar communiceert door middel van een tiksysteem met haar vingers. Het ziet er erg indrukwekkend uit. Dit is een goed moment om onze mascottes Lofmie en Fielmie te overhandigen. Kiki krijgt Fielmie, het handje, omdat haar vingers haar contact zijn met de buitenwereld. Ineke krijgt Lofmie en is er zichtbaar erg blij mee.

Begeleidster Marjolein heeft deze wens aangevraagd voor Kiki. “Kiki is erg ziek geweest en heeft twee weken op de IC gelegen. Het was heel spannend of Kiki zou herstellen, maar wonder boven wonder is ze er weer bovenop gekomen. In het ziekenhuis luisterde ze vaak naar muziek. Dat hielp haar om weer op te vrolijken. Ze heeft zelf aangegeven dat ze graag een keer naar Nick en Simon zou willen.” Een van onze wensvervullers zoekt op haar Iphone een nummer van Nick en Simon en inderdaad… Kiki begint direct te stralen en met haar armen te bewegen. Ondertussen wordt de tafel gedekt met prachtige etagères met verschillende hapjes. De scones, quiches, sandwiches en pasteitjes zijn stuk voor stuk vers bereid en smaken heerlijk.

Bij De Basiliek in Veenendaal ontmoeten we Carlijn (19) en haar ouders, Hans en Trudi. Carlijn woont in Huissen bij haar ouders en heeft het Bardet-Biedl syndroom. Dit is een aandoening met grote gevolgen voor haar gewicht en zicht. Moeder Trudi vertelt: “Ondanks haar beperkingen denkt ze altijd aan anderen. De hele dag luistert ze naar Nederlandstalige muziek en boven haar bed hangen posters van Nick en Simon. Haar grote wens is om Nick en Simon een keer te ontmoeten. Helaas valt ze bij veel wensstichtingen buiten de doelgroep omdat ze te oud is. Toen ik op internet verder ging zoeken, kwam ik al snel uit bij SHAMAJO.”

Het is bijna tijd voor de meet and greet, maar eerst drinken we nog wat in de grote hal. De spanning is nu duidelijk af te lezen van de gezichten van onze VIP’s en er vloeien nog wat traantjes. Uiteindelijk mogen we backstage waar het wachten is op de twee BN’ers. Opeens gaat de deur open en staan we oog in oog met Nick en Simon. De spanning verdwijnt als sneeuw voor de zon en direct zien we drie stralende VIP’s. Na het bijzondere fotomoment nemen we plaats in de zaal en genieten we met volle teugen van de mooie muziek en de soms hilarische uitspraken van deze twee sympathieke zangers. Carlijn kan niet stil blijven zitten in haar rolstoel en Kiki wordt door haar begeleidsters meegenomen voor een polonaise door de zaal. Na afloop van het concert nemen we afscheid van elkaar. Maar één ding is zeker: ook deze drie VIP’s hebben een plekje veroverd in ons hart.

Bekijk hieronder de mooiste foto’s. Meer foto’s vind je binnenkort op onze Facebookpagina.

Wij bedanken iedereen die heeft bijgedragen aan deze bijzondere wensdag: De Basiliek, Theater De Lampegiet, Catering Groep Nederland.

Wendy Leemburg

"Geweldig om deel uit te maken van deze bijzondere stichting en iets te kunnen betekenen in het leven van onze VIP's." Communicatiemedewerker

Dit bericht heeft 4 reacties

 1. Trudi Polman

  Het was Geweldig! Een jarenlange hartewens ging in vervulling. Carlijn is nog aan het nagenieten!!

  1. Wendy Leemburg

   Leuk om te horen dat Carlijn zo heeft genoten!! Wij denken ook nog vaak terug aan deze bijzondere avond. 🙂

   1. ineke

    Sorry voor de late reactie. Maar ben een tijdje ziek en echt niet lekker geweest. Ik begin dit weekend met een stukje te schrijven over die middag en avond

    1. Wendy Leemburg

     Hoi Ineke, wat leuk om van je te horen! Vervelend dat je ziek bent geweest. Hoop dat je je nu weer beter voelt. We zouden het heel leuk vinden om een stukje tekst van jou te ontvangen. Wil je het mailen naar communicatie@shamajo.nl? Groetjes van iedereen van Wensstichting SHAMAJO.

Geef een reactie