Wensdag Efteling

Moeder Mieke: “Wat voelden wij ons gedragen deze dag”

Bob is een vrolijke jongen van 14 jaar. Hij woont met zijn ouders, zusjes en broertje in Katwijk. Hij is dol op koekjes bakken en vindt de Carnaval Festival in de Efteling helemaal te gek. Bob heeft het Timothy Syndroom. Dit zeldzame ziektebeeld zorgt voor ernstige hartritmestoornissen. Hij kan niet praten en heeft epilepsie.

Na een aantal ziekenhuisopnames en reanimaties wil moeder Mieke Bob zo graag weer onbezorgd zien genieten en schakelt Wensstichting SHAMAJO in. Terwijl de wensdag voor Bob wordt voorbereid, wordt moeder Mieke door wensvervuller Helena verrast met een bezoekje aan de kappersopleiding bij het MBO Rijnland. Haar haren worden mooi geknipt en er worden highlights aangebracht. Ook krijgt ze een waardebon voor een gezichtsbehandeling in de beautysalon van de school. Na deze energieboost is Mieke helemaal klaar voor de grote wensdag.

Op zaterdagochtend 6 juli gaat de bel bij de familie Doets. Bob reageert direct enthousiast als wensvervullers Hans en Helena binnenkomen. Door de kleur van zijn verzorgingstas weet hij dat er een uitje op het programma staat. Het hele gezin neemt plaats in een prachtige rolstoelbus van Aanpassingsbedrijf Bierman en gaat op weg naar Banketbakkerij Brokking in Dordrecht waar ze met elkaar een mooie taart versieren én natuurlijk opeten. Door middel van ruiken, voelen en proeven, kan Bob lekker meegenieten.

Hierna volgt het hoofdprogramma van de dag: de Efteling! Bob is meteen verkocht en geniet enorm van alle attracties: de Fata Morgana, de Pirana, de Gondelvaart én natuurlijk de Carnaval Festival. Tussen de attracties door kan iedereen genieten van allerlei lekkers uit een picknickmand die beschikbaar is gesteld door de Albert Heijn Stationsstraat uit Vught. Ook aan heerlijk fruit en drinken is er geen gebrek dankzij Dirk van den Broek uit Katwijk.

Wensvervuller Hans en Bob zijn de hele dag dikke vrienden en halen samen veel streken uit. Hierdoor hebben moeder Mieke en vader Johan hun handen vrij voor hun andere kinderen Nina, Eva en Tom. Moeder Mieke: “Er was een enorme klik tussen Bob en Hans, Helena en ons. Gewoon alsof we elkaar al jaren kenden. Heerlijk om dan gewoon jezelf te kunnen zijn. Doordat we een extra paar handen hadden, slurpten de andere kinderen onze aandacht echt op. Dit was niet negatief; hier was gewoon lekker de ruimte voor deze dag!”

Om de wensdag compleet te maken, werd de dag afgesloten met een 3-gangen maaltijd, à la carte, aangeboden door Van der Valk uit Ridderkerk.

Wensstichting SHAMAJO bedankt Aanpassingsbedrijf Bierman, Banketbakkerij Brokking, MBO Rijnland, Olala Chocola Dordrecht, Albert Heijn Stationsstraat Vught, Dirk van den Broek Katwijk en wensvervullers Hans en Helena voor hun bijdrage aan deze onvergetelijke wensdag voor Bob en zijn familie.

Wendy Leemburg

"Geweldig om deel uit te maken van deze bijzondere stichting en iets te kunnen betekenen in het leven van onze VIP's." Communicatiemedewerker

Dit bericht heeft één reactie

  1. Dirk

    Wat heb jij een toch een fantastische dag gehad samen met jou familie daar in de Efteling. Wat een pret met hans…

Geef een reactie