Je bekijkt nu Duizend oliebollen voor Wensstichting SHAMAJO

Duizend oliebollen voor Wensstichting SHAMAJO

Woensdag 30 december jl. bakten Irma Ubink en Anja van Wijk van het wijkteam Stichting Thuiszorg en Maatschappelijk Werk Rivierenland (STMR) 1.000 oliebollen voor Wensstichting SHAMAJO. Met deze sympathieke actie haalden zij 500 euro op voor activiteiten voor ernstig meervoudig gehandicapten.

“Regelmatig vroegen bewoners van ‘t Schootsveld en de Nije Hof of wij weer oliebollen wilden bakken voor het goede doel. Vorig jaar organiseerden wij deze actie voor het eerst en er werd nog lang over gesproken,” vertelt Ubink enthousiast. “Dit jaar bakken wij voor Wensstichting SHAMAJO. Zij organiseren evenementen en vervullen hartenwensen om ernstig meervoudig gehandicapten onbeperkt te laten genieten.”

Feestelijke ontmoeting

Onder het genot van een kop koffie en de geur van verse oliebollen komen buurtgenoten samen om het oude jaar uit te luiden. In de feestelijk aangeklede centrale hal van de Nije Hof is het een drukte van jewelste. Ubink en Van Wijk zijn al vroeg uit de veren om de honderden bestelde oliebollen te bakken.

“We kwamen op het idee om een ontmoetingsdag voor onze cliënten te organiseren. De meeste mensen wonen zelfstandig en hebben weinig contact met buurtgenoten,” legt Van Wijk uit. Als kleindochter van Lies van der Kaay van voormalig cafetaria ‘De Pinguïn’ zit het bakken haar in het bloed of het nou gaat om de lekkerste friet, kroketten of oliebollen.

Liefde als ingrediënt

In totaal worden er 1.000 oliebollen gebakken voor Wensstichting SHAMAJO. De oliebollenactie brengt ruim 500 euro op voor dit goede doel.

“Leuk weetje: 40 pakken oliebollenmix, 13 kilo rozijnen, 40 kilo appels, 6 liter bier en ontelbaar veel liefde gaan er in het oliebollenbeslag,” verklapt Ubink na een geslaagde dag. En dat proef je!

 

Wendy Leemburg

"Geweldig om deel uit te maken van deze bijzondere stichting en iets te kunnen betekenen in het leven van onze VIP's." Communicatiemedewerker

Geef een reactie