varen boottocht gehandicapten

Schipper Bob van Kooten: “Hier zet ik alles voor opzij”

De VIP’s zijn dol op hem. De altijd vrolijke en behulpzame schipper vaart dit jaar voor de zesde keer mee met de SHAMAJO-Cruise. “Zolang ik gezond blijf en kan varen, blijf ik dit doen. Dit is gewoon zo bijzonder! Prachtig gewoon!” Aldus Bob van Kooten.

Op woensdag 20 juni om iets voor elf uur gaan VIP’s Vivienne en Anita aan boord van de Elisabeth. Zij zijn dit jaar de gelukkigen die mogen meevaren met Bob. Vivienne begint direct te kletsen en laat trots haar medailles zien die ze heeft gewonnen met paardrijden en sporten. Op het ruime, overdekte achterdek worden de VIP’s, hun begeleiders en de twee vrijwilligers verwend met koffie, thee en stroopwafels. “Jullie hoeven vandaag alleen maar te genieten,” roept Bob terwijl hij druk in de weer is met het losmaken van de touwen. Om 11 uur klinken de scheepstoeters van de 12 jachten en 2 partyboten. In totaal 350 VIP’s, begeleiders, vrijwilligers en schippers zetten koers naar Heusden.

Bob vertelt enthousiast over zijn leuke herinneringen aan de SHAMAJO-Cruise: “Ik heb een keer een VIP achter het roer gezet terwijl ik de boot op de cruise control liet varen en zelf stiekem meestuurde met het wieltje. Die VIP draaide zo enthousiast aan het stuur, prachtig was dat om te zien! Ook heb ik een keer een paar weken na de Cruise een fles wijn gekregen van een moeder van een VIP. Zij vertelde dat haar zoon zo enthousiast was over de Cruise en dat ze er thuis heel veel profijt van hadden. Dat is toch mooi om te horen! Daar doe ik het voor.”

Rond 12 uur breekt de zon door en loopt de temperatuur op naar zo’n 27 graden. In het prachtige vestingstadje Heusden geniet iedereen van een heerlijke pannenkoek van De Pannekoekenbakker. Speciaal voor de VIP’s die moeilijk ter been zijn, worden op partyschip De Columbus de pannenkoeken aan boord geserveerd. Vlak voordat het gezelschap weer naar Kerkdriel vertrekt, geeft zanger en ambassadeur Danny Smoorenburg nog een serenade weg vanaf het achterdek van de Cape Hoorn.

Op de terugweg worden aan boord van de Elisabeth de ligkussens opgezocht. “Op het zonnedek is het nu heerlijk,” vertelt Bob lachend. Dat laten Vivienne en Anita zich geen twee keer zeggen. En inderdaad… het ligt (én slaapt) heerlijk op het zonnedek van de Elisabeth…

Bekijk hieronder enkele foto’s van de SHAMAJO-Cruise 2018. Meer foto’s zijn te zien op onze Facebookpagina.

Wensstichting SHAMAJO bedankt Van Gent Watersport, Waterfeesten.nl, Waterpolitie, Reddingsbrigade Oss, De Pannekoekenbakker, Bistro In Petto, Ambassadeur Danny Smoorenburg, Burgemeester Henny van Kooten, alle vrijwilligers en natuurlijk alle schippers voor het mede mogelijk maken van de SHAMAJO-Cruise.

Benieuwd naar onze andere activiteiten voor meervoudig gehandicapten?

Wendy Leemburg

"Geweldig om deel uit te maken van deze bijzondere stichting en iets te kunnen betekenen in het leven van onze VIP's." Communicatiemedewerker

Geef een reactie