SHAMAJO-Cruise

SHAMAJO-Cruise 2016: deze dag kan niet meer stuk

Terwijl de VIP’s en hun begeleiders zich naar binnen spoeden voor de eerste regendruppels, zingt SHAMAJO-ambassadeur Danny Smoorenburg ‘laat de zon in je hart’. De grote tent vult zich met blije gezichten en de dag kan al niet meer stuk.

Voorzitter Jan Kregting bedankt de VIP’s en begeleiders voor hun aanwezigheid en de vrijwilligers, booteigenaren en sponsoren voor hun inzet. Ook Henny van Kooten, burgemeester van Maasdriel, is van de partij. “De SHAMAJO-Cruise is dé dag van mijn leven. Als ik al die tevreden gezichten zie, kan mijn dag niet meer stuk.”

Na de vrolijke noten van Danny begeven we ons vlug naar de boten. Het is nog best spannend, want de regenwolken kunnen ieder moment losbarsten. “C’est la vie!”, klinkt Danny na in onze oren.

Aan boord van de Cape Hoorn. “Je moet wel opletten kapitein!”, roept VIP Marly als we van koers dreigen af te raken en neemt vastberaden het roer over. Samen met haar broer Rik vaart ze voor de 6e keer mee met de SHAMAJO-Cruise en geniet met volle teugen.

Als we het mooie vestingstadje Heusden binnenvaren, staan de pannenkoekenbakkers ons al op te wachten. In anderhalf uur tijd gaan er meer dan 300 pannenkoeken doorheen! “Ik heb zo’n grote pannenkoek op. Ik lust helemaal niks meer”, roept één van de VIP’s enthousiast.

Nadat de buiken gevuld zijn, varen we terug over de Maas. De zon schijnt volop als we de haven van Van Gent Watersport weer binnenvaren. Met recht een dag die niet meer stuk kan.

Leuk weetje: 160 VIP’s, 90 begeleiders en 30 vrijwilligers gingen mee met de Cruise op totaal 9 boten en aten samen met de reddingsbrigade, waterpolitie en schippers meer dan 300 pannenkoeken. Zij zagen 1 reddingsactie voorbij komen (knuffelvis Nemo).

Wij danken de volgende sponsoren: De Pannekoekenbakker HeusdenReddingbrigade OssVan Gent Watersport, Waterpolitie district De Waarden, Bistro ‘InPetto’Waterfeesten.nl.

 

Wendy Leemburg

"Geweldig om deel uit te maken van deze bijzondere stichting en iets te kunnen betekenen in het leven van onze VIP's." Communicatiemedewerker

Dit bericht heeft één reactie

  1. Monique

    De Shamajo Cruise: voor mij nog altijd één van de mooiste evenementen van Shamajo! Maar de kermissen zijn ook heel bijzonder 🙂

Geef een reactie