Fair Ede 2014 - Romy
Romy

SHAMAJO-Fair Ede: één groot feest

Woensdag 14 en donderdag 15 mei 2014 organiseerde SHAMAJO in samenwerking met ’s Heeren Loo Zorggroep de jaarlijkse SHAMAJO-Fair Ede in Wekerom en het werd een fantastisch feest.

Romy geniet met volle teugen van de mini-cars. Haar leerkracht Ellen van De Wegwijzer – school voor speciaal onderwijs voor kinderen met een verstandelijke of meervoudige beperking – uit Ede komt al jaren met de kinderen naar de Fair: “De kinderen vinden de SHAMAJO-Fair heel erg leuk. Voor onze kinderen is het precies goed: overzichtelijk en niet te veel prikkels. Een ‘gewone’ kermis is te druk.”

Tygo stopt het jonge geitje onder met hooi. Hij vermaakt zich al de hele ochtend met het aaien en knuffelen van de geitjes, konijntjes, ezel, biggetjes en kippen van de mobiele kinderboerderij.

“Wil je van mij een foto maken met de muis?”, vraagt Susan enthousiast. Susan is een trouwe SHAMAJO-Fairbezoeker. Naast de ‘Knuffelfarm’ is zij helemaal weg van de rups. Iedere vrijwilliger vraagt ze dan ook om samen met haar in de rups te gaan. Plezier gegarandeerd.

Matthias is gek op het nostalgische draaiorgel. “Ik ben hem voortdurend kwijt. Als hij muziek hoort, dan is ie weg”, vertelt zijn moeder Marchien teder. Samen genieten van de SHAMAJO-Fair en van elkaar.

“De kinderen zien genieten, is één groot feest”, vertelt Gabriëlla, de zorgondersteuner van Dylan. “Sommige kinderen vinden kijken alleen al heel erg leuk.”

Fotografie door:

  • Jolanda van der Velde

Jolanda van der Velde

"Sinds 2011 zet ik me met plezier in voor Wensstichting SHAMAJO. Iets kunnen betekenen voor (ernstig) meervoudig gehandicapten geeft me veel voldoening en vreugde." Teamcoördinator PR & Communicatie

Geef een reactie