SHAMAJO VIP-ouder café 2024

SHAMAJO organiseert VIP-ouder café

In 2024 organiseert Wensstichting SHAMAJO een drietal bijeenkomsten voor ouders van kinderen met een (ernstige) meervoudige beperking. Dit doen wij in de vorm van een café; een warme, informele plek waar men elkaar kan ontmoeten en ondersteunen.  

Wat is het VIP-ouder café?

Tijdens het VIP-ouder café kan iedereen zijn of haar verhaal met anderen delen. Je komt in contact met andere ouders die jou begrijpen en ook hetzelfde voelen. Deze herkenning is fijn, omdat de samenleving niet altijd begrijpt hoe het is om een kind met een ernstige meervoudige beperking te hebben. Wij noemen hen onze VIP’s! Daarnaast is er ruimte om kennis te delen en tips uit te wisselen.

Het eerste half uur van de bijeenkomst wordt er een thema geïntroduceerd. Wij nodigen hiervoor een gastspreker uit. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de volgende onderwerpen: mantelzorg, zorgwetten, hulpmiddelen, emoties en (levend) verlies. De rest van de avond willen wij voldoende ruimte overlaten voor het informele gesprek.

Voor wie is het VIP-ouder café bedoeld?

In de eerste plaats is het VIP-ouder café bedoeld voor ouders van VIP’s uit de regio Bommelerwaard, ’s-Hertogenbosch en omstreken. Maar mensen buiten de regio zijn uiteraard ook van harte welkom. Ook richten we ons op grootouders, familie, verzorgers, mantelzorgers en andere betrokkenen.

Waarom een VIP-ouder café?

Het leven voor ouders van een VIP is niet altijd makkelijk. Het vraagt veel van ouders en verzorgers. Je bent niet alleen veel tijd kwijt aan de zorg voor je kind, maar het kost emotioneel gezien ook veel energie. Wij vinden het belangrijk dat ouders zich gesteund voelen.

Daarnaast willen wij via de naast betrokkenen de kwaliteit van leven van VIP’s verbeteren. Zolang ouders zelf kunnen blijven zorgen voor hun kind met een verstandelijke beperking (eventueel met informele of professionele ondersteuning) is dat positief voor de VIP.

Waar en wanneer?

Het VIP-ouder café vindt plaats in het café van De Mispelhal, Dwarsweg 24 in Zaltbommel.

Op woensdagavond 13 maart 2024 ben je van harte welkom om deel te nemen aan het eerste VIP-ouder café. Vanaf 19.45 uur kun je binnenlopen. We starten om 20.00 uur en rond 22.00 uur sluiten we af.

In juni en oktober vinden de volgende cafés plaats. Houd onze website en socials in de gaten voor de exacte data. Deelname is gratis. Wel is er de mogelijkheid om een vrijwillige donatie te doen.

Hoe kan ik deelnemen?

We vinden het fijn als je je van te voren aanmeldt, zodat we weten hoeveel personen we kunnen verwachten. Stuur een mail naar jolandakregting@shamajo.nl. Wil je ons laten weten met hoeveel personen je komt? Graag tot dan!

SHAMAJO VIP-ouder café

Wendy Leemburg

"Geweldig om deel uit te maken van deze bijzondere stichting en iets te kunnen betekenen in het leven van onze VIP's." Communicatiemedewerker

Geef een reactie