Je bekijkt nu Voor de eerste keer naar Sinterklaas

Voor de eerste keer naar Sinterklaas

Ieder jaar wordt Dorpsboederij De Weverkeshof in Nuenen omgetoverd tot ‘Het Sinterklaashof’. En ieder jaar is Het Sinterklaashof een hele dag speciaal geopend voor onze VIP’s. Sinterklaas, Amerigo en zes Zwarte Pieten doen er dan alles aan om de VIP’s een onvergetelijke dag te bezorgen.

De Otters en de Bevers van Lunet zorg hebben dit jaar geluk! Zij zijn enkele weken geleden uitgenodigd door Sinterklaas. Maar liefst 16 kinderen komen ’s ochtends vol verwachting aan in Nuenen. Zou hij al wakker zijn? Terwijl de kinderen door het slaapkamerraam toekijken, hebben twee juffen de eer om Sinterklaas wakker te maken en hem te helpen met zijn mantel, mijter en staf.

Begeleidster Sanne vertelt: “Dit Sinterklaasfeest is fantastisch voor deze kinderen. De meesten hebben een verstandelijke beperking, een vorm van autisme of hechtingsproblemen. Hierdoor is het voor hen niet mogelijk om een gewoon Sinterklaasfeest te bezoeken. Dat is veel te massaal en er zijn te veel geluiden en prikkels.”

Tussen deze 16 kinderen loopt Gabriel. Hij geniet zichtbaar van alle aandacht en zijn nieuwe zeedierenset. Hij wordt volgende maand zes jaar, maar dit is voor hem de eerste keer dat hij Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten van zo dichtbij kan zien én aanraken. “Dit is echt super,” roept vader Mark enthousiast tegen één van de vrijwilligers. Waarna hij verder vertelt: “Dit is geweldig en niet te beschrijven. We hebben Gabriel nog nooit kunnen meenemen naar Sinterklaas omdat hij dan veel te lang zou moeten wachten en het er veel te druk is.” Ook oma Marie-Louise geniet van haar stralende kleinzoon.

Nadat er flink is gedanst en de pannenkoeken op zijn, is het voor Sinterklaas tijd om weer een dutje te gaan doen…

Om 13.00 uur worden 6 kinderen van klas AB2 van de Emiliusschool uit Son buiten opgewacht door de Pieten. Nadat ze Amerigo hebben bewonderd, is het alweer tijd om Sinterklaas wakker te maken. Marciano durft dat wel en kruipt op het bed van de Sint. “Wakker worden,” fluistert hij zacht. Het lukt! Sinterklaas kleedt zich aan en neemt plaats in zijn stoel. “Wie wil er een liedje voor mij zingen?” vraagt hij. Dat laat Eva zich geen twee keer zeggen en zingt uit volle borst ‘zie ginds komt de stoomboot’. Bente kent een liedje van K3 en Senna danst de Kabouterdans. Annette en Robin horen niet bij de Emiliusschool maar zijn samen met hun moeder naar Nuenen gekomen. Annette kijkt eerst de kat uit de boom, maar gaat na een tijdje toch gezellig naast Sinterklaas zitten en geeft hem een high-five, met een glimlach van oor tot oor…

Dit Sinterklaasfeest organiseren wij ieder jaar in samenwerking met Dorpsboerderij De Weverkeshof uit Nuenen. We willen alle vrijwilligers en donateurs hartelijk danken voor hun bijdrage!

Bekijk hieronder enkele foto’s. Meer foto’s van deze dag kun je bekijken op onze Facebookpagina!

Wendy Leemburg

"Geweldig om deel uit te maken van deze bijzondere stichting en iets te kunnen betekenen in het leven van onze VIP's." Communicatiemedewerker

Geef een reactie