Toertocht Wensstichting SHAMAJO

Toertocht voor het goede doel

Op zondag 19 april organiseert Lionsclub De Bommelerwaard in samenwerking met Bistro In Petto in Rossum een hele gezellige toertocht. Een fraai uitgezette ‘dijkentocht’ met verrassende wendingen door het Gelderse en Brabantse land. De opbrengst van de Lions toertocht 2020 komt ten goede aan Wensstichting SHAMAJO.

Bourgondisch karakter

Het Bourgondische karakter van de tocht heeft te maken met de catering op de dag. Zo staat er onderweg een bourgondisch lunchbuffet klaar voor de deelnemers bij een restaurant aan het water en is er na binnenkomst van de toertocht een uitgebreide Bourgondische BBQ geregeld door Bistro In Petto in Rossum.

De gouden V-snaar

Natuurlijk is deze toertocht geen wedstrijd en een puur recreatieve tocht waar genieten van de mooie omgeving voorop staat. Toch zal er een soort klassementje worden opgemaakt waarbij de deelnemers aan de tocht mee kunnen dingen naar de Gouden V-snaar. Ook zijn er ludieke andere prijzen. In het routeboek staan bij diverse punten onderweg vragen die je gaat beantwoorden. Een jury bepaalt aan het eind van de dag wie de antwoorden het beste heeft ingevuld en daarnaast is er nog een leuke beloning voor de leukste, origineelste en meest opvallendste. In het routeboek staat dit verder uitgelegd.

Deelnemen

In totaal kunnen 30 tot maximaal 50 equipes meedoen aan deze goed georganiseerde toertocht. Er wordt gestart in de ochtend tussen 09.30 en 11.00 uur. De totale tijd van de tocht is ca. 5 tot maximaal 6 uur. Dat is inclusief tijd voor een drankje onderweg of stop bij een bezienswaardigheid en de lunchtijd bij het restaurant. Het gaat bij de tocht om het genieten van de mooie omgeving en dus zeker niet om snelheid of behendigheid. Volgens de ‘bolletje-pijltje’ methode wordt de route helder in het routeboek dat je meekrijgt aangegeven. Ook zijn een aantal leuke ruststops onderweg aangegeven die naar eigen behoefte kunnen worden bezocht.

Aanmelden/inschrijven

Aanmelden doe je door een e-mail te sturen naar lionsclubdebommelerwaard@gmail.com waarin je aangeeft met hoeveel personen je deelneemt (minimaal 2; een bestuurder en een routelezer). Daarnaast maak je vooraf het bedrag over op een speciaal rekeningnummer (NL89 Rabo 0930 0121 43) van Lionsclub De Bommelerwaard.

De deelnamekosten aan de toertocht zijn € 49,50 per persoon. Je doet met minimaal 2 personen mee (bestuurder en kaartlezer). Maar je kunt ook met meer dan 2 personen meedoen. Het deelnamebedrag is inclusief:

  • koffie met gebak in de ochtend bij aanmelding bij In Petto
  • het routeboek
  • een smaakvolle In Petto Foodybag per persoon voor onderweg
  • lunchbuffet bij restaurant onderweg
  • een gezellige BBQ na afloop*

* exclusief drankverbruik tijdens en na de BBQ.

De inschrijving is pas definitief wanneer het bedrag is overgemaakt op rekeningnummer NL89 Rabo 0930 0121 43, t.n.v. Lionsclub De Bommelerwaard. Vermeld bij de betaling duidelijk je naam + ‘Toertocht Lions’. Na definitieve inschrijving ontvang je een bevestiging in de mail met verdere instructies voor op de dag.

Wendy Leemburg

"Geweldig om deel uit te maken van deze bijzondere stichting en iets te kunnen betekenen in het leven van onze VIP's." Communicatiemedewerker

Geef een reactie