Wensstichting SHAMAJO VIP-concert 2019

Van ‘Kedeng Kedeng’ tot ‘Hallelujah’: VIP’s verpletteren artiesten en publiek met hun optredens

Op zaterdag 1 juni organiseerde Wensstichting SHAMAJO voor de tweede keer het SHAMAJO VIP-concert in de Kindertuin in Zaltbommel. Dit concert werd speciaal georganiseerd voor mensen met een beperking, door SHAMAJO ook wel VIP’s genoemd. In datzelfde weekend vonden op deze locatie meerdere festivals plaats, waaronder het Lolliepop Rock and Roll Festival en Peace in het Park, beiden georganiseerd door Hans de Beus en Daphne van Brakel van BF Events.

Wensstichting SHAMAJO mocht op zaterdagmiddag 1 juni gebruik maken van de faciliteiten van BF Events. De locatie, de grote tent, licht en geluid, toiletten en de bar inclusief barpersoneel werden belangeloos beschikbaar gesteld aan SHAMAJO. SHAMAJO wil Hans en Daphne hiervoor hartelijk bedanken. Zonder hen zou de stichting het VIP-concert niet op deze manier kunnen organiseren.

Naast het organiseren van evenementen, blijkt Hans de Beus ook een talent te hebben voor presenteren en zingen. Tijdens een kleine technische storing van het geluid, sprong hij op het podium en riep: “Ik weet dat er vandaag VIP’s aanwezig zijn die kunnen zingen. Wie durft?” VIP Joey aarzelde geen moment en zette een fantastische performance neer met het nummer ‘Lieveling’ van Frans Duijts. Op het nummer ‘Kedeng Kedeng’ van Guus Meeuwis, vertolkt door Hans en een VIP, ging het publiek helemaal los. Ondertussen was de storing opgelost en kon het ‘echte’ VIP-concert, na het openingswoord door wethouder Bragt, beginnen.

Bekende lokale artiesten, maar ook nationaal en zelfs internationaal bekende artiesten, traden deze middag met veel liefde op voor de VIP’s van SHAMAJO. Er waren optredens van Joey Bos, Boy Lever, Denans, Jolanda Zoomer, Danny Smoorenburg, Alex Wielders, Quido van de Graaf en Frans Duijts. Enkele VIP’s mochten zelfs op het podium meezingen met hun favoriete artiest. Een VIP ontroerde bovendien het publiek met haar vertolking van het nummer ‘Hallelujah’. Na de optredens werd er ruimschoots de tijd genomen voor een fotosessie.

Op de gezellige en feestelijke Nederlandstalige hits werd er flink gedanst, gesprongen, gezwaaid en gehost. Begeleiders draaiden rondjes met de rolstoelen en sommige VIP’s sprongen er van enthousiasme bijna uit. De VIP’s konden deze middag, zoals altijd tijdens de evenementen van SHAMAJO, helemaal zichzelf zijn.

Buiten de grote tent konden de bezoekers aan lange picknicktafels genieten van allerlei lekkers. Genietend in de schaduw van een grote parasol of toch in het zonnetje. Want het was natuurlijk weer SHAMAJO-weer!

Wensstichting SHAMAJO bedankt BF Events, vrijwilligers, artiesten, presentatrice Cindy Aarts, sponsoren, relaties en iedereen die het VIP-concert 2019 mede mogelijk heeft gemaakt.

Wendy Leemburg

"Geweldig om deel uit te maken van deze bijzondere stichting en iets te kunnen betekenen in het leven van onze VIP's." Communicatiemedewerker

Geef een reactie