Je bekijkt nu Voor de eerste keer naar een voetbalwedstrijd, op je tachtigste

Voor de eerste keer naar een voetbalwedstrijd, op je tachtigste

“Wout is 80 jaar en woont in Zwolle. Hij is helemaal gek van voetbal, maar is nog nooit bij een voetbalwedstrijd geweest. Voor hem bestaat er maar 1 club en dat is Feyenoord. Wout knipt elke dag artikels van Feyenoord uit de dagelijkse krant en plakt deze in één van zijn plakboeken. Elk feitje of roddeltje wordt bewaard. Er wordt niet over andere clubs gepraat, daar wil hij niets van weten. Hij heeft een dekbed van Feyenoord, t-shirts, sokken en noem het maar op. Een echte Feyenoord gek dus, en dát op die leeftijd! Graag zouden wij Wout een stukje dichter bij Feyenoord willen brengen. Een voetbalwedstrijd bijwonen zou het allermooiste zijn!”

Hij verdient het om in het zonnetje gezet te worden

Angela Lennips, de begeleidster van Wout, vindt dat hij iets speciaals verdient. “Wout heeft geen familie meer om zich heen en hij heeft wat tegenslagen gehad. Hij cijfert zichzelf weg en denkt altijd aan anderen. Wout is rolstoelgebonden. Hij kan zijn benen niet gebruiken en zijn handen gebruiken is moeilijk voor hem. Wout heeft epilepsie en is licht verstandelijk beperkt. Hij verdient het om in het zonnetje gezet te worden.”

Op naar De Kuip in Rotterdam

Op zondag 25 juli, tien dagen voor de 81e verjaardag van Wout, gaat zijn grootste wens in vervulling. Hij mag bij een wedstrijd van zijn geliefde Feyenoord aanwezig zijn. Op naar De Kuip in Rotterdam! Natuurlijk in Feyenoord tenue. Zijn goede vriendin Ans vergezelt hem deze dag. Onderweg van Zwolle naar Rotterdam krijgen ze lekkere broodjes en drinken in de bus. Bij binnenkomst in het stadion wordt Wout even emotioneel. Dit is voor de wensvervullers en zijn goede vriendin Ans de beloning van de dag. Wout zit precies achter de dug-out van Feyenoord en kan de spelers goed bekijken: “Kijk, daar loopt John de Wolf en kijk daar loopt Robin van Persie”. Feyenoord begint goed na de 1ste minuut al een doelpunt, helaas blijkt aan het eind van de wedstrijd dat de tegenstander Paok Saloniki toch te sterk is. Feyenoord verliest met 1-2. Terug in Zwolle mag het gezelschap nog even nagenieten van een heerlijk 3 gangen diner. Wensstichting SHAMAJO bedankt de sponsoren. Zonder hen was het niet mogelijk geweest om de hartenwens van Wout uit te laten komen. Albert Heijn Wade in Zwolle, Jumbo Nagelmaeker Zwolle, Autoverhuur Bultman, Stichting Humanitas Akropolis, Restaurant Humphrey’s Zwolle en Bijzondere Wensen Feyenoord.

Wendy Leemburg

"Geweldig om deel uit te maken van deze bijzondere stichting en iets te kunnen betekenen in het leven van onze VIP's." Communicatiemedewerker

Geef een reactie