Je bekijkt nu Voor Nick is een dagje uit lastig. Dus ging SHAMAJO naar hem toe…

Voor Nick is een dagje uit lastig. Dus ging SHAMAJO naar hem toe…

Wat nou, als door je autisme, een dagje uit heel erg lastig is. Dan zorgt Wensstichting SHAMAJO dat het dagje uit naar de woning komt. Voor vijf jong volwassenen met een zwaar autistische en verstandelijke beperking regelden we een heerlijke dag bij de eigen woning in Velp: met ons springkussen en lekkere frietjes! Op deze manier konden de jongens toch genieten in hun eigen vertrouwde omgeving.

Omdat de wereld van de jongens door hun beperking steeds kleiner wordt, stuurde de moeder van Nick een hartenwens in. Op zondag 23 juli was het dan zover. Bij het opzetten van het grote springkussen stond één van de bewoners al buiten om alles te bekijken. Zodra het springkussen was uitgelegd op de grond, werd er door hem geroepen: “Hij moet AAN AAN AAN!” Zo gezegd, zo gedAAN.

Ondertussen kwam Nick met zijn ouders ook een kijkje nemen. Beide heren doken direct het springkussen in. Tussen het springen door was er chips, drinken en chocola van de Jumbo uit Grave. Want dat hoort natuurlijk ook bij een dagje uit.

Terwijl de één rustig in het springkussen ging zitten en chillen, ging de ander lekker springen en rennen. Het enorme overdekte springkussen bestaat namelijk uit twee delen. Deze twee delen zijn apart gestabiliseerd waardoor aan de ene kant kan worden gesprongen, want daar is een springkussen natuurlijk voor bedoeld, en aan de andere kant heerlijk kan worden gesnoezeld. Eén van de jongens vond het in het begin erg spannend, maar uiteindelijk stond ook hij te gieren van het lachen.

Toen het springkussen weer ingepakt moest worden, was dat wel even balen. Maar de frietjes en snacks van Cafetaria De Boemerang maakten alles direct weer goed. De ouders van Nick en de begeleiders van Stichting Dichterbij vonden het super om hun jongens zo te zien genieten.

Wensstichting SHAMAJO bedankt onze vrijwilligers en sponsoren die deze dag mede mogelijk hebben gemaakt: Jumbo Grave en Cafetaria De Boemerang.

Wendy Leemburg

"Geweldig om deel uit te maken van deze bijzondere stichting en iets te kunnen betekenen in het leven van onze VIP's." Communicatiemedewerker

Geef een reactie