Je bekijkt nu VIP Tommy straalt van oor tot oor tijdens bijzondere wensdag

VIP Tommy straalt van oor tot oor tijdens bijzondere wensdag

Op zaterdag 30 september heeft Wensstichting SHAMAJO VIP Tommy in het zonnetje gezet. Tommy (27) is lichamelijk en geestelijk beperkt en zit in een aangepaste rolstoel. Hij heeft een progressieve stofwisselingsziekte en is 24 uur per dag afhankelijk van anderen.

Mantelzorgondersteuner van moeder Leila vertelt: “De zorg voor Tommy wordt steeds zwaarder voor moeder Leila, omdat zij zelf chronisch ziek is en 100% afgekeurd. Zij krijgt steeds meer moeite om de rolstoel te duwen en probeert met wekelijks zwemmen haar spieren te trainen om dit zo lang mogelijk vol te houden. Moeder straalt als ze ziet dat Tommy blij is.”

Tommy heeft een passie voor auto’s en vrachtwagens. Vanwege zijn beperking is het echter niet makkelijk om een dagje weg te gaan. “Vanwege de steeds verder verslechterende toestand van Tommy en zijn beperkte levensverwachting zou het zo fijn zijn als Tommy en moeder Leila een keer in het zonnetje worden gezet”, aldus mantelzorgondersteuner Cindy. Wensstichting SHAMAJO werd ingeschakeld en wensvervullers Huberdien en Linda gingen direct aan de slag. Na een zorgvuldige voorbereiding was het dan eindelijk zover! Op zaterdag 30 september hebben Tommy en moeder Leila genoten van een heerlijke dag vol verrassingen.

’s Ochtends werd Tommy thuis opgehaald. Onderweg werd hij flink verwend met mooie cadeautjes: kleurboeken, stiften en t-shirts. Knuffel Fielmie, één van de mascottes van Wensstichting SHAMAJO, mocht bij de cadeautjes natuurlijk niet ontbreken. Tommy was erg onder de indruk van zijn nieuwe vriendje. Ook kon hij onderweg genieten van zijn favoriete lekkernijen: kaas, worst en marsjes. Wensvervuller Huberdien vertelt: “Bij het zien van een nieuw cadeautje sprong Tommy bijna uit zijn rolstoel van enthousiasme en begon hij direct te stralen van oor tot oor. Prachtig was dat om te zien.”

De wensdag begon bij Kattencafé Mispoes in Den Bosch. Tommy werd als een echte VIP verwelkomd: er was een mooie tafel gereserveerd en zijn lunch stond al klaar. Speciaal voor Tommy werd er na de lunch nog een rookworst, één van zijn lievelingsgerechten, opgehaald bij de HEMA. Nadat er flink was geknuffeld en gespeeld met alle katten, werd Tommy naar zijn volgende verrassing gebracht: een groot transportbedrijf met heel veel vrachtwagens! Tommy keek zijn ogen uit bij Transportbedrijf Kuijs in Vlijmen. Hij was dolblij met een miniatuur vrachtwagen en vond het prachtig om zoveel echte vrachtwagens van dichtbij te kunnen bekijken.

Door het lage energieniveau van Tommy op deze dag, kon het geplande bezoek aan het DAF Museum in Eindhoven helaas niet doorgaan. Wel kreeg hij namens het museum een tas vol mooie spulletjes, waaronder een t-shirt en een miniatuur vrachtwagen.

Een bezoekje aan de grootste verzamelaar van Nederland van matchboxauto’s zat er gelukkig nog wel in voor Tommy. Hier mocht hij zelfs een paar matchboxauto’s uitkiezen. Zijn passie voor auto’s kwam hier heel duidelijk naar voren. Tommy kon precies duidelijk maken welk merk, type en welke kleur auto hij graag wilde hebben. Intens gelukkig was hij met de nieuw verworven autootjes. Eén specifieke auto, een blauwe Lancia, die hoog op Tommy’s verlanglijstje staat, zal zelfs nog worden thuisbezorgd door de enthousiaste verzamelaar uit Breda.

Om de dag af te sluiten werd er lekker gegeten bij de Mc Donald’s in Breda, waar het gezelschap als echte VIP’s werd geholpen. Moeder Leila vertelt: “Ondanks zijn tekort aan energie liet Tommy zich graag verwennen door de lieve mensen op deze bijzondere dag. Tommy had zich geen mooiere dag kunnen wensen. Heel erg bedankt voor alles”. “Wat kan die jongen stralen van geluk!” vertelt wensvervuller Linda na afloop. Bekijk hieronder de indrukwekkende foto’s van een stralende Tommy.

We kunnen terug kijken op een waardevolle dag. Een dag waar Tommy écht in het zonnetje werd gezet en als een VIP werd behandeld. Wensstichting SHAMAJO bedankt Kattenparadijs Mispoes uit Den Bosch, Transportbedrijf Kuijs uit Vlijmen, matchboxverzamelaar John Nijhuis uit Breda, McDonald’s Breda en chauffeuse Joke van der Laar van Taxibedrijf van Driel voor hun enthousiaste bijdrage aan deze bijzondere dag. Ook bedanken wij de volgende sponsors: Het DAF Museum voor de tas met cadeautjes, Royal Thalens en Primera Bas van Sleeuwen voor de stiften, HEMA Den Bosch voor de rookworst en Annies Speelgoed uit Rosmalen voor de kleurboeken.

Wendy Leemburg

"Geweldig om deel uit te maken van deze bijzondere stichting en iets te kunnen betekenen in het leven van onze VIP's." Communicatiemedewerker

Dit bericht heeft 2 reacties

 1. Fantastisch om te zien hoe Tommy deze dag heeft genoten. Wij hebben er graag ons steentje aan bij gedragen !!

  Veel succes bij jullie verdere acties.

  Hans van Rijswijk

  Internationaal Transportbedrijf Kuijs BV

  1. Wensstichting SHAMAJO

   Nogmaals bedankt voor jullie inzet en betrokkenheid! Fantastisch dat jullie dit voor Tommy hebben willen regelen.
   Bedankt voor jullie reactie en mooie woorden. Ook wij wensen jullie heel veel succes toe!
   Hartelijke groet, Wensstichting SHAMAJO

Geef een reactie