Joke Harkink en Jan Kregting

“Ze willen dat het stopt en dat is heeeel jammer”

Op woensdag en donderdag 4 en 5 juli organiseerden wij de laatste kermis op De Hartenberg in Ede. Na 13 jaar achtereenvolgend op deze prachtige locatie te zijn geweest, heeft ’s Heeren Loo in overleg met de cliëntenraad besloten om zich de komende jaren te richten op andere festiviteiten. “De cliënten hebben veel ideeën en wensen met betrekking tot de evenementen die wij organiseren. Al deze dingen kosten geld en dat kunnen we maar één keer uitgeven.” Aldus Joke Harkink, medewerker vrije tijd en recreatie.

Joke vervolgt haar verhaal: “Volgend jaar bestaan we 50 jaar en dan staan er andere activiteiten op de planning. Maar zeg nooit nooit. Misschien willen we de SHAMAJO-Fair over een paar jaar weer terug. Het blijft natuurlijk een fantastisch evenement en het is ieder jaar weer een grote happening.”

Tot groot verdriet van veel VIP’s en vrijwilligers werd er afscheid genomen van elkaar, van de kermis en van de kermismensen. Tijdens het afscheidswoordje van voorzitter Jan Kregting werd hier en daar een traantje weggepinkt. Eén VIP greep de microfoon en gaf haar eigen toelichting: “De kermis wordt te duur en daarom willen ze dat het stopt en dat is heeeel jammer.”

Natuurlijk werd Joke nog even in het zonnetje gezet door Jan Kregting. “Wij zijn jou heel veel dank verschuldigd. Mede dankzij jouw enthousiasme, inzet en betrokkenheid hebben we dertien jaar lang een fantastische kermis kunnen neerzetten. SHAMAJO houdt van jou.” Joke was zichtbaar blij met de cadeautjes die ze kreeg overhandigd: mascottes Lofmie en Fielmie en het nieuwe SHAMAJO-bier.

Vrijwilligster Heidi van Bruggen, al bijna 15 jaar betrokken bij SHAMAJO, vertelt hoe ze heeft genoten van de Fairs in Ede: “We hebben veel VIP’s zien opgroeien tot jong volwassenen. De herkenning, wanneer we elkaar elk jaar weer zagen, was fantastisch. Het was een prachtig evenement en het was genieten voor een ieder die hierbij aanwezig mocht zijn.”

Na afloop van de Fair werd door alle SHAMAJO-vrijwilligers én Joke geproost op de dertien jaar lange en fijne samenwerking tussen ’s Heeren Loo en Wensstichting SHAMAJO.

Bekijk hieronder enkele foto’s van de SHAMAJO-Fair Ede 2018. Meer foto’s zijn te zien op onze Facebookpagina.

Wensstichting SHAMAJO bedankt ’s Heeren Loo, alle vrijwilligers en de lokale winkeliers voor het mede mogelijk maken van deze Fair.

Benieuwd naar onze andere activiteiten voor meervoudig gehandicapten?

 

Wendy Leemburg

"Geweldig om deel uit te maken van deze bijzondere stichting en iets te kunnen betekenen in het leven van onze VIP's." Communicatiemedewerker

Geef een reactie